
Vikkulit – Luotettavaa lastenhoitoa arjen tueksi
Vikkulit on pieni yritys, joka tarjoaa laadukasta ja ammattitaitoista lastenhoitoa, lastenohjausta ja lapsiparkkeja perheiden tarpeisiin. Palvelumme perustuvat luottamukseen, läsnäoloon ja lapsilähtöiseen ajatteluun – ja teemme sen kaiken mahdollisimman edullisesti, jotta laadukas lastenhoito olisi mahdollisimman monen perheen ulottuvilla.
Jani
Lempeä, lämminhenkinen, leikkisä, luova, empaattinen ja liikunnallinen.
Lasten kanssa hauskinta on leikkiä, lukea, ulkoilla, askarrella, leipoa ja musisoida.
Suosittu pelikaveri sekä lauta- että pallopeleihin.

Luotettavuus
Mielestämme luotettavuus on yksi lastenhoidon kulmakivistä. Meille luotettavuus on sitä, että vanhemmat voivat jättää lapsensa hoitoon rauhallisin mielin, tietäen, että lapsi on hyvässä, turvallisessa ja osaavassa seurassa. Luotettavuus on myös sovituista asioista ja aikatauluista kiinni pitämistä, johdonmukaista ja ennakoitavaa toimintaa, perheen toiveiden ja ohjeiden kunnioittamista, lapsen turvallisuudesta huolehtimista ja aitoa lämmintä läsnäoloa.
Avoimuus ja rehellisyys
Avoimuus ja rehellisyys ovat keskeisiä luottamuksellisen yhteistyön rakentajia. Kerromme lopuksi, miten lapsen kanssa on sujunut - niin pienistä iloista kuin mahdollisista haasteistakin. Nostamme keskusteluissa esiin, jos jokin ei sujunut, jos jokin mietityttää tai jos ilmenee tilanteita, joista olisi tärkeää keskustella.
Turvallisuus
Turvallisuus on paljon enemmän kuin vain fyysistä suojelua; se on kokonaisvaltainen tunne siitä, että on turvassa, hyväksytty ja arvostettu juuri sellaisena kuin on. Meille turvallisuus tarkoittaa huolellista valvontaa, turvallista ympäristöä ja vaaratilanteiden ennakointia ja ehkäisyä. Turvallisuus syntyy johdonmukaisesta, lämpimästä ja kunnioittavasta vuorovaikutuksesta. Lapsi kokee olevansa turvassa, kun häntä kuunnellaan, hänen tunteitaan ei vähätellä ja hän saa olla oma itsensä ilman pelkoa moitteista tai vähättelystä. Turvalliseen hoitosuhteeseen sisältyy lapsen yksityisyyden ja oikeuksien kunnioittaminen sekä lapsen parhaaksi toimiminen. Jokainen lastenhoitajamme ja ohjaajamme ovat suorittaneet EA-1-ensiapukurssin.
Yhdenvertaisuus
Kohtaamme jokaisen lapsen yhdenrtaisesti, eli arvokkaana ja ainutlaatuisena yksilönä - taustastaan, perheestään, kehitysvaiheestaan tai tarpeistaan riippumatta. Kaikilla lapsilla on oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi. Yhdenvertaisuus ei aina toteudu kohtelemalla kaikkia samalla tavalla - vaan siitä, että kaikille pyritään tarjoamaan tasavertaiset mahdollisuudet turvalliseen hoitoon, lämpimään vuorovaikutukseen ja osallisuuteen, omista lähtökohdistaan käsin. Lasten kanssa työskennellessä yhdenvertaisuus rakentuu jokapäiväisistä valinnoista, asenteista ja siitä, miten puhumme, kuuntelemme ja toimimme.
Arvokkaat kokemukset
Meille arvokkaita kokemuksia ovat musiikki-, luonto- ja taidekokemukset sekä läheisyyden, ystävyyden ja rakkauden kokemukset. Luonto on meille rakas ja toimii niin oppimisen välineenä kuin kohteenakin. Kuljemme, toimimme ja opimme luonnossa sitä ihastellen, kunnioittaen ja arvostaen. Kaiken mitä viemme luontoon, viemme myös pois.
Lapsilähtöisyys
Lapsilähtöisyys tarkoittaa meille sitä, että lapsi kohdataa omana ainutlaatuisena itsenään. Otamme huomioon lapsen iän, tarpeet, tunteet ja kiinnostuksen kohteet. Arki muotoutuu lapsen tahtiin - hän saa olla osallinen, vaikuttaa ja tulla aidosti kuulluksi. Luotamme lapseen, hänen sanaansa, taitoihinsa ja kykyihinsä. Arvostamme lasta, hänen mielipiteitään, tunteitaan ja ajatuksiaan. Kannustamme lapsia luomaan omia mielipiteitään ja tuemme niiden esiin tuomisessa monin eri tavoin.
Lämmin vuorovaikutus
Lämmin vuorovaikutus on laadukkaan hoitosuhteen sydän. Se tarkoittaa kuuntelemista, myötätuntoa ja aitoa läsnäoloa. Kohtelemme lasta kunnioittavasti ja turvallisesti, sanoilla ja teoilla, jotka vahvistavat lapsen itsetuntoa ja turvan tunnetta.
Arvot

Seuraamme yleisiä ohjeistuksia ja suosituksia lapsen liikuntaan, lepoon, ravintoon ja ruutuaikaan liittyen, huomioiden kuitenkin jokaisen lapsen yksilölliset tarpeet ja lapsen huoltajilta saadut lapsen edun mukaiset ohjeet. Otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon lapsen toiveet ja mielenkiinnon kohteet toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa
Liikunnassa huomioimme THL:n liikuntasuositukset lapsille ja hoitopäivät rakentuvat aina fyysisesti aktiiviselle pohjalle. Hoitopäivän aikana tarjoamme lapselle monipuolista, lasta innostavaa ja hänen yksilölliset tarpeensa ja mielenkiinnon kohteensa huomioivaa liikuntaa sisällä ja ulkona, monipuolisissa ympäristöissä. Fyysisesti aktiivisella arjella tuemme myös liikunnallisen elämäntavan muodostumista.
“Alle kouluikäisen lapsen päivässä tulisi olla tunti vauhdikasta fyysistä aktiivisuutta ja kaksi tuntia reipasta ulkoilua tai kevyempää liikkumista.” - THL
“Kouluikäisten lasten ja nuorten eli 7–18-vuotiaiden tulisi harrastaa omaan ikään sopivaa liikuntaa vähintään 1–2 tuntia päivässä.” - THL
Lepo ja uni on tärkeää aivojen toiminnalle ja jokainen pieni lapsi tarvitsee aktiivisen hoitopäivän aikana mahdollisuuden rauhoittumiseen ja lepoon. Tarjoamme lapselle hoitopäivän aikana lepohetkiä yleisiä ohjeistuksia seuraten ja lapsen yksilöllisten tarpeiden mukaan, huoltajan ohjeita kunnioittaen.
Ravitsemuksessa huomioimme säännöllisen, riittävän, terveellisen ja monipuolisen ruokailun. Seuraamme tarkasti lapsen mahdollisia erityisruokavalioita sekä muun muassa diabetes-, allergia-, ja anafylaksialapsen turvallista ruokailua. Kaikki hoitajamme ovat suorittaneet EA-1 ensiapukurssin.
Ruutuaikaan liittyen seuraamme yleisiä suosituksia ja lapsen huoltajalta saatuja ohjeita. Suosimme suositusten mukaan aktiivista ruutuaikaa passiivisen ruutuajan sijaan.
“Ruutuaikaa ei suositella alle 2-vuotiaille lapsille lainkaan ja alle 5-vuotialle suositellaan korkeintaan tunti päivässä.” - WHO
“Kouluikäisille lapsille ruutuaikaa suositellaan enintään kaksi tuntia päivässä.” - THL